Bokarögzítők

A boka ízületei és inai különösen ki vannak téve a sérülés veszélyének. Elég egy rossz lépés, és nyúlnak, szakadnak a szalagok. A sérült boka a későbbiekben folyamatosan a rásérülés veszélyének van kitéve. Az egyszer már sérült, megnyúlt ínszalagok sokszor már műtéttel sem állíthatók teljesen helyre.

Sérülések, műtétek, törések után elengedhetetlen az érintett testrész tehermentesítése. Erre szolgálnak a különféle bokarögzítő ízületi ortézisek, boka rögzítő bandázsok

 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A későbbiekben célszerű megelőzés céljából támaszt adni a sérült boka ízületeknek, nehogy egy rossz lépés után a sérülés kiújuljon.

Sportolás, edzés, erős fizikai megterhelés során célszerű lehet megelőző jelleggel hordani bokarögzítő ortéziseket. Ezek megtámasztják, segítséget adnak a boka ízületeinek, segítenek elviselni a fokozott terheléseket sérülés nélkül. Léteznek kifejezetten sportolás közben viselhető bokarögzítők, melyek kis helyen elférnek a cipőben, nem okoznak különösebb kényelmetlenséget.

Súlyos sérülések, műtéti beavatkozások után szükséges a boka időszakos teljes tehermentesítése. Erre szolgálnak a különféle bokarögzítő csizmák, mely a gipszeléssel szinte azonos rögzítést, tehermentesítést biztosítanak. A fém sínnel ellátott bokarögzítő ortézisek átmenetileg adnak támaszt a gyógyulás során.