Matracok ápolási ágyakhoz

Az ápolási ágymatracok a betegágyakba tervezett matracok. Kialakításuknak köszönhetően, sokkal jobban illeszkednek a betegágyakhoz, mint az átlagos matracok. Követni tudják a betegágy mozgását, nem törnek meg a betegágy különböző pozícióiban sem.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

De miért is szükséges az ápolási ágyba speciális matrac, miért nem jó a hétköznapi matrac?

A legfonotsabb szempont a kényelem. Egy ágyhoz kötött beteg szinte a nap 24 órájában az ágyban fekve, ülve tölti az idejét, így az a fajta alátámasztás, amit egy hétköznapi matrac nyújt, nem elegendő az ágy használója számára. A hagyományos matracoknak sem a vastagsága, sem a párnázottsága nem megfelelő egy ápolási ágyba betéve, hiszen az ilyen speciális ágyaknak az ágyrácsa jóval keményebb anyagból van, mint amilyen egy egyszerű ágyrács, ami az ágyunkban található.

Nem mellékes szempont továbbá az sem, hogy az ápolási ágyak lényege a több ponton való mozdíthatóság, amihez a rajta lévő matracnak alkalmazkodnia kell, így rugalmasságával alkalmazkodnia kell az ágy mozgásához, nem szabad, hogy megtörjön az elmozdulási pontokon, ami egy hagyományos matraccal könnyűszerrel megtörténne. Az ápolási ágymatrac azonban ezt a strapát is bírja.