Ápolási ágyak

Az ápolási betegágyak legtöbb szolgáltatást, így legnagyobb kényelmet nyújtó változata az elektromos ápolási  betegágy.

A fa vázas, vagy fa borítású fém vázas ápolási betegágyak otthonosabbá teszik a betegápolás környezetét, miközben a legtöbb olyan funkcióval rendelkeznek ami a beteg és az ápoló személyzet szempontjából lényeges lehet. Távirányítóval kezelhetőek a fej és a láb részt mozgató elektromos motorok. Oldalkorláttal is felszerelhetőek a beteg biztonsága érdekében.

Állítható fej és lábrész mellett a legtöbb ápolási betegágy magassága is változtatható. A magasság állítás miatt az ápoló személyzet számára a leginkább megfelelő ápolási ágytípus.

A fémből készült ápolási betegágyak mellett léteznek fából készült, vagy fa borítással ellátott elektromos ápolási betegágyak is. Ezek jobbani illeszkednek az otthoni környezetbe, nem rontják a lakás kinézetét, kevésbé okoznak betegség tudatot. Így a megnövekedett kényelem mellett jó hatással lehetnek a beteg mentális állapotára is.

 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Az ápolási betegágyak kényelme és funkciói tehát már nemcsak a kórházakban érhetőek el, hanem az ottoni betegálpolásban is jó szolgálatot tehetnek. Ha a betegápolás otthoni környezetben történik, akkor a gyógyulás is könnyebb. Amennyiben tartósan beteg, rossz állapotú hozzátartozója otthonában történő ellátásáról kell gondoskodnia, kiemelt fontosságú a megfelelő ágyban történő ápolás és nagy figyelem fordítandó az ápolási ágyba helyezett ápolási ágymatracra is.