Járóbotok, mankók

A járóbotok a legkézenfekvőbb segítséget jelentik a mindennapi tevékenységek és járás során. Hatékony eszközök az egyensúly megtartásában. A járóbotot a fájdalmas alsó végtaggal ellentétes oldalon kell használni, így a testsúly nagyjából 15%-át levehetjük a beteg végtagról. Számtalan kialakítású járóbot létezik.
Hazánkban a műanyag T fogantyús járóbotok a legelterjedtebbek. A fogantyú aránylag keskeny kivitele miatt a testsúly áthelyezés nem lehet túl hatékony hosszú távon, mivel a tenyér fájdalmát eredményezi.
Ennél sokkal inkább megfelelőek az anatómiai fogantyús járóbotok, mivel a tenyér teljes felületére oszlik el a terhelés.
Harmadik bottípus, a három és négy lábú járóbot, amelyet kifejezetten az egyensúlyozási zavarok korrekciójára fejlesztettek ki. Több járóbot szilikon fogantyúval készül, amivel szintén a tenyérre nehezedő nyomást lehet csökkenteni.
A kínálatot egyre inkább a sokszínűség jellemzi. Az állítható magasság mellett az összecsukható kivitelű járóbotok is igen népszerűek. Stabilitásban nem térnek el az állítható magasságú botoktól, de kisebb helyen elférnek, akár egy táskából elővehetőek szükség esetén. A színek igen változatosak, a felhasználó számára leginkább kedvelt árnyalatot választhat, ezáltal csökken a betegségtudat.
Az alumínium botok és a fa botok azonos funkciójúak, de a fa járóbotok sokszor elegánsabbak.
Nem feledkezhetünk meg a gyönyörű kivitelű dekor járóbotokról sem, amelyek eleganciát adnak használójuknak.A mankókból  könyök- illetve hónalj kivitelűek rendelhetők.
Könyökmankóink változatos színekben és akár szilikon betétes fogantyúval is kaphatóak.
Az állítható magasság miatt a betegek a számukra legkényelmesebb, és biztonságosabb pozícióban használhatják.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: