Ápolási ágyak, ágy körüli ápolási eszközök

A betegápolás során számtalan hasznos eszköz áll rendelkezésre, mely megkönnyíti mind a beteg, mind az ápolást végző hozzátartozó életét. Nem szükségszerű elfogadni a betegségből eredő akadályoztatott állapotot: kompenzálni lehet és kell is a betegségből adódó nehézségeket. Ezzel is javítható az ápolt beteg életminősége.

Az elektromos ágyak magassága állítható, így a beteg számára biztosítják az ideális beállítást a felálláshoz és leüléshez.

Az ápolást végzők számára lehetővé teszik az egyes műveletek (etetés, mosdatás, ápolás, felültetés, stb) könnyebb elvégzését. Az ágyrács egyes részei egymástól függetlenül állíthatóak, külön a fejrész, külön a lábrész, így kényelmesebbé tehetik a hosszabb ágyban eltöltött időt. Lehetséges a beteg felültetése, a láb megemelése.

Az speciális ápolási ágy matracok kialakításuktól függően nem csak a kényelmet szolgálják, hanem megakadályozhatják a felfekvések kialakulását is. A testbarát anyagból készült vízálló matracvédő huzatok megvédik a drága matracokat a szennyeződéstől, az átnedvesedéstől.

Az ágyakhoz helyezhető ágyasztalok magassága általában állítható, egyes típusok lapja dönthető. Így könnyebbé teszik az étkezést, de segítséget nyújtanak számos egyéb tevékenységhez is a betegágy körül.

Ne feledjük, a beteg számára azok a mindennapi egyszerű rutin feladatok is sokszor leküzdhetetlen akadályt jelentenek, ami egy egészséges ember számára könnyedén végre hajtható és természetes mozdulat.

Az ágyak körül sok hasznos eszköz használható a beteg mindennapjainak megkönnyítésére. A különböző kialakítású ágykapaszkodók óriási segítséget nyújtanak az ágyból történő felkelésben, a felállásban. Ha alacsony az ágy, de nincs lehetőség állítható magasságú ágy vásárlására, egy bútor emelő segítségével sokkal könnyebb lesz a beteg számára az ágyról történő felállás vagy az ágyra a leülés.