Vércukormérők

Cukorbetegség esetén a vércukorszint mérés a mindennapi élet része. A vércukorszint mérők olyan kis, elemmel működő készülékek, melyekkel bárhol bármikor egyszerűen ellenőrizheti a vércukor szintjét. A folyamatos fejlesztéseknek és a technológiai újításoknak köszönhetően kisebbek, gyorsabbak, pontosabbak és kevesebb vért igényelnek, mint a korábban elérhető készülékek.

A vércukor méréséhez a készülékek mellett tesztcsíkokra is szükség van. Minden készülék kizárólag a saját tesztcsíkjával használható. Szükség van továbbá ujjbegyszúró eszközre is. Az ujjbegyet kell megszúrni, és a megfelelő mennyiségű vért (általában egy csepp elég) a tesztcsíkra kenni, majd azt a készülékbe helyezni. A rendszeres ellenőrzés lehetővé teszi, hogy vércukorszintet a megfelelő tartományban tartsa. A vércukorszint a nap során ingadozik. Fontos, hogy folyamatosan a kívánt értékeknek megfelelő legyen, csak ekkor kerülhetőek el a hosszú távon rendkívül súlyos szövődmények

A vércukorszint ellenőrzéssel az is megállapítható, ha vércukorszintje túl alacsony, mely potenciálisan veszélyes lehet. Ilyenkor mindenképpen szénhidrátot kell fogyasztania.
Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: