Kineziológiai tapaszok

A kineziológiai tapasz a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.

Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is.

A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A kineziológiai tapasz működési elvét már a hetvenes években megalkották, de azután néhány évtizedig feledésbe merült. A kétezres évek elején került ismét rivaldafénybe, hiszen az alternatív gyógymódok népszerűsége egyre nő a hagyományos orvoslással szemben, illetve azt kiegészítendő. Mivel gyógyszeres kezelésről nincs szó, egyszerűen csak egy fizikai-mechanikus húzóerőről, bátran kipróbálják olyanok is, akiknek nincs nagyon komoly panaszuk és gyógyszert
nem vennének be pl. végtagfájdalmuk enyhítésére.

A működése azon az elven alapul, hogy a bőr hámrétegére felhelyezve a tapasz képes egyfajta húzóerőt gyakorolni az irhánkra, amelyben egyebek mellett receptoraink is találhatóak. A kötőszöveti réteg folyamatos húzásával a nyirokfolyadék áramlása is zavartalanabbá válik és jobban beindul a vérkeringés.
Az agyi ingerre adott válaszreakcióként a szervezet öngyógyító folyamatai bekapcsolnak, a stimulálás hatására megkezdődik a fájó terület regenerálódása.

Legyen szó akár húzódásról, ficamról, ízületi- és izomfájdalomról, egy szakszerűen felhelyezett kineziológiai tapasz segíthet a fájdalom leküzdésében, kiegészítheti a hagyományos kezelést, ezzel lerövidítve a gyógyulási időt, tehermentesíti a sérült szöveteket. Sportsérülés esetén lehetővé teszi a testmozgáshoz való minél előbbi visszatérést, segít megelőzni az izomgörcsök kialakulását.

A tapaszok alkalmazásánál a színterápia gyógyító erejét is igénybe tudjuk venni, hiszen számtalan kivitelben érhető el a kineziotapasz. A színek lelki- és egészségi állapotra gyakorolt hatását tudományos vizsgálatok is alátámasztják, így a különböző színű színű tapaszok energetizáló, nyugtató, hűsítő, nyugtató stb. hatással lehetnek testünkre és lelkünkre egyaránt.