Párnák, kényelmi eszközök

A gyógyászati ülőpárnák csoportjába nagyon sokféle funkciójú és kialakítású párna tartozik.

Feladatuk a testtartás korrigálása, a megfelelő testtartás biztosítása, az ülés közben az ideális súlyeloszlás megvalósítása.

Rengetegféle probléma, igény, vagy valamilyen cél elérése érdekében kerülhetünk kapcsolatba egy-egy speciális párnával, amiknek a száma mára szinte végtelen. Különféle kialakítású, funkciójú, méretű párnák léteznek. Ma a párna már nem csak az az eszköz amivel esténként az ágyban találkozunk és a fejünk alá tesszük, hiszen többféle funkciójú segítő, fejlesztő, egészségmegőrző párna közül válogathatunk.

Speciális párnára lehet szükségünk ahhoz, hogy elejét vegyük egy betegség kialakulásának, esetleg egy már meglévő egészségügyi problémával való könnyebb együttélés, vagy annak leküzdése érdekében.

Nagyon népszerűvé vált az ülőpárna használata a hétköznapokon, hiszen rengeteg embert érint a mindennapi többórás ülőmunka akár irodai, akár otthoni környezetben dolgozunk. Az ülőpárnák kialakítása is igen sokrétű.

A gyógyászati ülőpárnák felhasználási területe elsősorban a szülés utáni gyermekágyas időszak, illetve nagyon gyakran a sok fekvéssel járó állapotokban, a felfekvések kialakulása ellen.