Gravitációs gerincnyújtó padok

A gerincnyújtó pad  a hátgerinc nyújtására, a gerinccsigolyák széthúzására és ezáltal az idegbecsípődések, izomfeszültség csökkentésére szolgáló gravitációs állvány. Semmi sem képes a csigolyák olyan hatékony tehermentesítésére, mint egy ilyen pad. A segítségével gyorsan és hosszú távon szabadulhatunk meg az ülőmunka, vagy a sok egy helyben állás következtében kialakuló hát- és derékfájástól.

A használatától nem kell megijedni, természetesen szó sincs arról, hogy 180 fokban függeszkedve kell hosszú időn át lógnia fejjel lefelé. A cél mindössze annyi, hogy a test középpontjánk megtalálásával, az optimális hossz beállításával a test inverz állapotba kerüljön, a csigolyák eltávolodjanak egymástól. A láb a fej magassága fölé emelkedik, beindul a véráramlás és ezzel természetesen az agy oxigénellátása is javul.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A gerincfájdalmakkal küzdők számára kiváló terápiás eszköz a gerincnyújtó pad, hiszen a csigolyák tehermentesítésében verhetetlen. A dőlésszög változtatható, testsúlytól, tapasztalattól és edzettségtől függően beállítható. Az ízületeket gyakorlatilag tehermentesíti használat közben, és nemcsak a gerinc ízületeket, de a végtagokat is tökéletesen képes kinyújtani a gravitáció erejével.

A lábak fix rögzíthetőségével, kényelmes, párnázott támlával, gumírozott markolattal segít a test önerővel történő, egyszerű átforgatására.

A sportos életmódot kedvelők számára kifejezetten ajánlott a használata, mert alkalmazása segítségünkre lehet az izmok lazításában, elősegítheti a test hajlékonyabbá tételét. Ennek köszönhetően hosszú távon növelheti a sportteljesítményt, méginkább segít a stressz és a fáradtság leküzdésében, mindezekkel együtt szerepet játszik az öregedés lassításában.

Gyermekek, fiatalok számára is javallott a használata, a fiatalokori csontelhajlás megelőzésében tud segíteni azáltal, hogy a tartóizomzat megnyújtásával és lelazításával hozzájárul a fájdalom megelőzéséhez, a gerincoszlop további megfelelő és egészséges tartásához.