Az egészségről

Ülőpárna diákoknak az egészségesebb tartásért

2019.10.09 14:20

Minden gyermek számtalanszor hallja azt a szüleitől vagy a tanáraitól, oktatóitól, hogy üljön egyenesen, húzza ki magát, mert a görbe hát nem szép látvány. Nemcsak, hogy nem szép, de ráadásul nem is egészséges. Az iskoláskorú gyerekek is ki vannak téve a rengeteg üléssel töltött órának, amit az iskolapadban vagy otthon az íróasztal előtt tanulással, feladatmegoldással töltenek.

Minden gyermek számtalanszor hallja azt a szüleitől vagy a tanáraitól, oktatóitól, hogy üljön egyenesen, húzza ki magát, mert a görbe hát nem szép látvány. Nemcsak, hogy nem szép, de ráadásul nem is egészséges. Az 

iskoláskorú gyerekek is ki vannak téve a rengeteg üléssel töltött órának, amit az iskolapadban vagy otthon az íróasztal előtt tanulással, feladatmegoldással töltenek. Ilyenkor kell megalapozni a helyes testtartást és elsajátítani a sok ülés ellensúlyozására a helyes életmódot is. Egy gyermeknél könnyen kialakulhat gerincferdülés, rossz tartás, egyrészt azért, mert a hátizmok még nem elég erősek, a folyamatos görnyedés, a berögzült rossz tartás eredménye gerincprobléma lehet már fiatal korban. Most kell megalapozni az egészséges tartást tehát és megelőzni a 

maradandó károsodások kialakulását. Természetesen ez nem olyan könnyű, hiszen nem állhat ott valaki minden kisdiák mellett és szólhat rá, ha kell, hogy üljön rendesen. A megfelelő kiegészítőkkel, mint amilyen az ülőpárna is, azonban már jóval többet tehetünk a fiatalok jó tartásának véglegesítéséért.

Az sajnos tény, hogy még ma sem nagyon vannak olyan iskolai székek, amik hátbarát, ergonomikus kialakítással, korszerű megoldásokkal készülnek. Szerencsére már vannak kiegészítők, amik alkalmasak arra, hogy nagy mértékben javítsanak az ülés, illetve a testtartás minőségén és helyességén. Az ülőpárna csupán egy kisméretű, ékalakú párna, amit bármilyen székre, ülőalkalmatosságra rá lehet helyezni és máris teszi a dolgát. Olyan szögben lejt az ülőpárna, amit rendszeresen használva lehetségessé válik a helyes ülőhelyzet kialakítása. Az ülőpárna nagyszerű befektetés hosszú távon egy iskolának és minden egyes tanulónak, szülőnek, családoknak egyaránt. Az ülőpárna használatával a gyerek nemcsak egészségesebb, de eredményesebb is lehet, mert jobb közérzettel jobban képes koncentrálni.

Keressen minket bizalommal, és tudjon meg többet a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén az ülőpárnákról!