Az egészségről

Gyógyuljon fényterápiával!

2022.08.02 12:27
Gyógyuljon fényterápiával!

Nem kell feltétlenül alternatív gyógymód hívőnek lennünk ahhoz, hogy a polarizált fény által kínált gyógyulás lehetőségeit keressük, ugyanis bizonyított tény, hogy több bőrgyógyászati és mozgásszervi probléma esetén hatékonyan tudja segíteni állapotunk javulását.

A polarizált fényterápia első és legismertebb képviselője a Bioptron-lámpa, amelynek szabadalmát a magyar származású Fenyő Márta fizikus adta át a svájci cégnek, majd tőlük került a Zepter nagyvállalathoz. Méltán lehetünk tehát büszkék a magyar kutatóra, aki a polarizált fény tulajdonságait vizsgálta a Sugárbiológiai Intézetben, és kimutatta, hogy a sebgyógyulás folyamatát gyorsítja, ha ilyen fénnyel kezelik az érintett bőrfelületet.

Mára már nemcsak az ismert cég eszköze érhető el a piacon, mivel a szabadalom lejártával más gyártók is belefogtak a termék gyártásába, így szélesebb vásárlói tömeg számára vált elérhetővé a polarizált fényterápia használata a mindennapokban.

A fényterápia tehát egy fizioterápiás módszer. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a polarizált fény kedvezően hat a sejttevékenységgel összefüggő biológiai folyamatokra, biostimulációs hatással rendelkezik, amely pozitívan befolyásolja a sejtműködést.

Dióhéjban a működési elvről: az irányított, párhuzamos rezgéssíkon mozgó fény - vagyis a polarizált fény- a bőr felé irányítva képes behatolni a szövetekbe, és segíteni azt a regenerációban és gyógyulásban, elősegítve a szövetképződést. Ezt a fényt egy egyszerű halogén izzóból egy tükrös megoldással az erre a célra kialakított, úgynevezett Brewster-tükör tudja létrehozni, és a fényt a kérdéses területre fókuszálni. A gyógyító fény akár öt centiméter mélyen képes behatolni a bőrbe és a szövetek mélyén kifejteni hatását.

A sebgyógyulás ideje ezáltal lerövidül, mivel a szöveti mikrokeringés javulásával gyorsabban képesek lerakódni a kollagén rostok. Így könnyebben jönnek létre új szövetek, lerövidül a gyógyulás folyamata. Nagyszerű megoldás égési sebek kezelésére, segíti a vénás fekélyek gyógyulását, sikerrel alkalmazható felfekvések kezelésére, de segíthet a pattanások, mitesszerék leküzdésében is. Sokan szívesen alkalmazzák ekcéma kezelésére, mert abban is hatékony.

Mivel azonban nem csak a bőrszövet problémáinak kezelésében számíthatunk a polarizált fényre, fájdalomcsökkentésre is bátran használjuk! Sokan esküsznek rá orr-,fül-, gégészeti problémák kiegészítő kezeléseként, illetve ízületi panaszok fennállása esetén is. Gyulladáscsökkentő hatása annak köszönhető, hogy a gyulladásokért felelős citokin plazmaszintjét csökkenti.

Felnőttek és gyermekek is bátran használhatják ezt az egyszerűen alkalmazható, otthoni terápiát a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Színterápiával kombinálva hangulatjavító hatás is elérhető, a fény használata pszichésen megnyugtató, ellazító érzés.

Ha komolyabb probléma kiegészítő kezeléseként szeretnénk polarizált fény- és színterápiát alkalmazni, fontos hogy a betegség orvosi diagnózist igényel, nem helyettesíthető kizárólag ezzel az alternatív medicinával. Nem szabad tehát csodát várni a fényterápiától, de okosan alkalmazva sok területen segíthet az egészség visszanyerésében és megőrzésében.

 

Kapcsolódó termékeink:

https://www.bukkosmed.hu/biopolar-polarizalt-fennyel-kezelo-gyogylampa-1563

https://www.bukkosmed.hu/vivalight-polarizalt-fenyu-lampa-2274

https://www.bukkosmed.hu/konyv-dr-deak-gyogyitas-feny-es-szinterapiaval-1757