Az egészségről

Gyógyuljon fényterápiával!

Gyógyuljon fényterápiával!

Nem kell feltétlenül alternatív gyógymód hívőnek lennünk ahhoz, hogy a polarizált fény által kínált gyógyulás lehetőségeit keressük, ugyanis bizonyított tény, hogy több bőrgyógyászati és mozgásszervi probléma esetén hatékonyan tudja segíteni állapotunk javulását.

A polarizált fénnyel történő kezelés olyan módszer, amely speciális fénnyel stimulálja a szervezetet és segíthet a gyógyulásban. A polarizált fény különleges tulajdonsággal rendelkezik, amely javítja a sejtek anyagcseréjét és javítja a vérkeringést. Ezzel a módszerrel történő kezelés széles körben alkalmazható az egészségügyi területeken, és hatékony lehet az izom- és ízületi fájdalmak, a gyulladások, a sebek, a bőrbetegségek és a sebgyógyulás kezelésében.

A polarizált fénnyel történő kezelés során a polarizált fényforrás egy speciális lencsével vagy szűrővel van ellátva, amely bizonyos hullámhosszakat enged át. A kezelés során a polarizált fényt a sérült területre vagy az érintett testrészre irányítják, ahol a fény hatása javíthatja a vérkeringést és segítheti az anyagcsere folyamatokat. Az eredmények általában gyorsan észrevehetők, és a kezelés általánosan biztonságos és fájdalommentes.

A polarizált fényterápia első és legismertebb képviselője a Bioptron-lámpa, amelynek szabadalmát a magyar származású Fenyő Márta fizikus adta át a svájci cégnek, majd tőlük került a Zepter nagyvállalathoz. Méltán lehetünk tehát büszkék a magyar kutatóra, aki a polarizált fény tulajdonságait vizsgálta a Sugárbiológiai Intézetben, és kimutatta, hogy a sebgyógyulás folyamatát gyorsítja, ha ilyen fénnyel kezelik az érintett bőrfelületet.

Mára már nemcsak az ismert cég eszköze érhető el a piacon, mivel a szabadalom lejártával más gyártók is belefogtak a termék gyártásába, így szélesebb vásárlói tömeg számára vált elérhetővé a polarizált fényterápia használata a mindennapokban.

A fényterápia tehát egy fizioterápiás módszer. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a polarizált fény kedvezően hat a sejttevékenységgel összefüggő biológiai folyamatokra, biostimulációs hatással rendelkezik, amely pozitívan befolyásolja a sejtműködést.

Dióhéjban a működési elvről: az irányított, párhuzamos rezgéssíkon mozgó fény - vagyis a polarizált fény- a bőr felé irányítva képes behatolni a szövetekbe, és segíteni azt a regenerációban és gyógyulásban, elősegítve a szövetképződést. Ezt a fényt egy egyszerű halogén izzóból egy tükrös megoldással az erre a célra kialakított, úgynevezett Brewster-tükör tudja létrehozni, és a fényt a kérdéses területre fókuszálni. A gyógyító fény akár öt centiméter mélyen képes behatolni a bőrbe és a szövetek mélyén kifejteni hatását.

A sebgyógyulás ideje ezáltal lerövidül, mivel a szöveti mikrokeringés javulásával gyorsabban képesek lerakódni a kollagén rostok. Így könnyebben jönnek létre új szövetek, lerövidül a gyógyulás folyamata. Nagyszerű megoldás égési sebek kezelésére, segíti a vénás fekélyek gyógyulását, sikerrel alkalmazható felfekvések kezelésére, de segíthet a pattanások, mitesszerék leküzdésében is. Sokan szívesen alkalmazzák ekcéma kezelésére, mert abban is hatékony.

Mivel azonban nem csak a bőrszövet problémáinak kezelésében számíthatunk a polarizált fényre, fájdalomcsökkentésre is bátran használjuk! Sokan esküsznek rá orr-,fül-, gégészeti problémák kiegészítő kezeléseként, illetve ízületi panaszok fennállása esetén is. Gyulladáscsökkentő hatása annak köszönhető, hogy a gyulladásokért felelős citokin plazmaszintjét csökkenti.

Felnőttek és gyermekek is bátran használhatják ezt az egyszerűen alkalmazható, otthoni terápiát a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Színterápiával kombinálva hangulatjavító hatás is elérhető, a fény használata pszichésen megnyugtató, ellazító érzés.

Ha komolyabb probléma kiegészítő kezeléseként szeretnénk polarizált fény- és színterápiát alkalmazni, fontos hogy a betegség orvosi diagnózist igényel, nem helyettesíthető kizárólag ezzel az alternatív medicinával. Nem szabad tehát csodát várni a fényterápiától, de okosan alkalmazva sok területen segíthet az egészség visszanyerésében és megőrzésében.

Fontos megjegyezni, hogy a polarizált fénnyel történő kezelést mindig szakember végezze, és előzetes konzultáció ajánlott az orvossal vagy a fizioterapeutával. Az eszköz megfelelő használata és a gyártó által ajánlott időtartam és szint betartása fontos, hogy elkerüljük a bőrirritációkat, égéseket vagy más sérüléseket. Az eszköz helyes használata azonban segíthet a fájdalom és a gyulladás enyhítésében, és hozzájárulhat a gyógyuláshoz.

 

Kapcsolódó termékeink:

https://www.bukkosmed.hu/biopolar-polarizalt-fennyel-kezelo-gyogylampa-1563

https://www.bukkosmed.hu/vivalight-polarizalt-fenyu-lampa-2274

https://www.bukkosmed.hu/konyv-dr-deak-gyogyitas-feny-es-szinterapiaval-1757