Az egészségről

A gerincnyújtó pad jótékony hatásáról

A gerincnyújtó pad jótékony hatásáról

A ma emberének szinte biztos, hogy élete során valamikor problémája akad a hátával, és napjainkban sajnos ez már egyre korábban következik be. Már gyermekkorban, a kiskamaszok körében gondot okozhat a hátfájás a hirtelen megugró testmagasság miatt, hiszen a csontok gyors növekedését nem követi a gerincoszlopot tartó izmok megfelelő mértékű fejlődése.

A felnőtteket sem kímélik a hétköznapok, sokan végeznek ülőmunkát, vagy dolgoznak autóban ülve, s persze a munkájukat állva végzők helyzete sem sokkal könnyebb. Kijelenthetjük tehát, hogy nagyon kevés embert nem érint a munkavégzésnél fogva kialakuló hát- és derékpanaszok valamelyik fajtája. Erre még rátesz egy lapáttal a mozgásszegény életmód is: sok ember választja kikapcsolódásul a pihenés passzív módját, szívesen tölti a szabadidejét tévé előtt ülve, vagy a számítógép előtt, s ez utóbbi természetesen a gyerekeknek is sajátja, a konzolozás és egyéb elektronikus játékok tovább rontják a gyermekek (és a felnőttek) fizikai állapotát, növelik a túlsúly kialakulásának kockázatát, szinte garantáltan hát-, derék-, mozgásszervi és egyéb problémákhoz vezetnek.

Az egészséges életmódra való törekvés, a rendszeresen végzett sport és az utána végzett nyújtó gyakorlatok mellett egyéb eszköz is rendelkezésünkre áll a fájdalom megelőzésére és csökkentésére.

A krónikus hátfájással küzdők számára megalkotott gravitációs gerincnyújtó pad nagyszerű tulajdonságait mára egyre többen ismerik fel, és használják rutinszerűen nap mint nap.

Az elv igen egyszerű: a gravitáció kikapcsolásával, illetve „megfordításával” a gerincoszlopra nehezedő terhelés egy pillanat alatt levehető. A függőleges irányú terhelés megszüntetésével a csigolyák szinte azonnal „fellélegeznek”, mivel a korábbi összenyomódásnak nyoma sincs, a testünk súlya maga idézi elő azok széthúzását. A csigolyák tehát eltávolodnak egymástól, a közöttük lévő távolság ismét a normális mértékig nő, a korábbi összenyomottságnak nyoma sincs tehát. Az izmok összehúzódása csökken, a hosszuk ismét az optimális mértékűre nyúlik, ezáltal a korábbi fájdalom megszűnik, s mindez szinte egy szempillantás alatt történik.

Csak föl kell feküdnie a gerincnyújtó padra, amelyen a lábak stabil pozícióba való rögzítése után egy csúszásmentes kapaszkodó segítségével máris inverzbe teheti magát. Mindezt persze azután, hogy a testmagasságát megfelelően beállította az eszközön, hiszen ez elengedhetetlen a test súlypontjának megtalálásához. A test átforgatása tehát önerővel, könnyedén történik, természetesen csakis a megfelelő fokozatosság betartásával. Azonnal könnyedebbé válik a teste és megszűnik a fájdalom a hát, derék, nyak és csípőtájékon. Tökéletesen relaxált állapotba kerül, és nemcsak testileg, de lelkileg is felfrissül általa. A gerincnyújtó pad rendszeres használata segít a fájdalom távoltartásában és a további problémák kialakulásának megelőzésében.

Bár a testhelyzet furcsának tűnhet, valójában egyáltalán nem az, és kipróbálva Ön is meggyőződhet róla, hogy milyen nagyszerű érzés a test tehermentesítése ilyen módon.

Ha kedvet kapott hozzá, jöjjön el üzletünkbe, és próbálja ki bátran!

 

Kapcsolódó termékeink: https://www.bukkosmed.hu/gravitacios_gerincnyujto_pad