Podiart számítógépes talpvizsgálat

Útmutató a Podiart talpbetét használatához

2017.05.29 21:49
Útmutató a Podiart talpbetét használatához

Hasznos információk a számítógépes talpvizsgálat alapján készült Podiart egyedi talpbetét használatáról

 A könnyű, rugalmas Podiart talpbetét kizárólag természetes illetve bőrbarát anyagokból készül, számítógépes talpfelvétel alapján. A betét optimálisan biztosítja a láb alátámasztását, a statikai elváltozások (lúdtalp, haránt- és bokasüllyedés) korrekcióját. Eredményesen használható a bőrkeményedések, a sarokcsontkinövés (sarkantyú) kezelésében, valamint az öregujjbütyök, a kalapácsujj kialakulásának megelőzésében.

A betét kialakítása és anyaga kellemes komfortérzetet biztosít viselőjének. Ennek ellenére megtörténhet, hogy kezdetben a betét kényelmetlennek tűnik, mivel a talpnyomás érzete egyénenként tág határok közt változhat. Ilyen esetben, célszerű fokozatosan hozzászoktatni a lábat az áthelyezett nyomáspontok okozta kellemetlenségekhez, azaz első nap 10 percet, második nap kétszer 20 percet, harmadik nap 2 x 40 percet használni és utána addig szabad a cipőben tartani ameddig az kényelmes. A továbbiakban ez az idő növelhető, ameddig a láb tökéletesen alkalmazkodik az új alátámasztásokhoz. Előfordulhat, hogy akár egy-két hét is szükséges a teljes alkalmazkodáshoz. Ha a betét hossza nem felel meg a cipő hosszával, a betét elejéből ollóval hozzá lehet igazítani.

A betét borítása valódi bőrből, illetve bőrbarát anyagokból készül ami, természetes szellőzést biztosítja. Az átnedvesedett betétet, használaton kívül (éjszaka) célszerű a cipőből kivéve levegőztetni. A talpbetétet nem lehet mosógépben mosni. Tisztítása csak enyhén nedves ruhával történhet, utána alapos, de nem hirtelen (pl. hősugárzó, hajszárító) szárítást igényel. A betét tartósságát növeli, ha zoknival, harisnyával viselik.

Podiart talpbetét bármilyen belső emelés nélküli – megfelelő bőségű, 2-5 cm sarokmagasságú – lábbelibe elhelyezhető. (Természetesen kizárva a hegyes orrú, tűsarkú, kényelmetlen divatcipőket!). Állómunkához a laposabb, míg járáshoz a magasabb sarkú cipő javasolt. Egészségügyi szempontból nem ajánlott a sarok nélküli lábbeli viselése. Nyitott szandálban, papucsban a betétet ideiglenesen rögzíteni kell, egy mindkét oldalán tapadó szalaggal.

A talpbetét – az igénybevételtől függően – kb. egy évig használható. Ezután célszerű – egy újabb vizsgálat után, az aktuális állapotnak megfelelően – új betétet készíttetni. Ingyenes garanciális javítást a megrendeléstől számított fél éven belül végzünk. Egy betét egyszeri garanciális javításra jogosult.

A talpfelvétel készítés és betétrendelés szaküzletünkben elérhető.

 

Bármilyen  kérdése van, kérjük hívja a központi számunkat: +36 26 309-223