Kineziológiai tapasz Tape Original

Nincs raktáron
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Kineziológiai tapasz Tape Original
Cikkszám
EG044
Fekete
Nincs raktáron
Kék
Nincs raktáron
Szín
3 690 Ft

A kinezilógiai szalagot különösen a krónikus fájdalom, izom- és ízületi rendellenességek mérséklésére lehet gyorsan és hatékonyan alkalmazni. A kinesio szalagot a bőrre felragasztva 3-5 napig is fennmarad, nem gátolja a mindennapi életet, sőt alkalmazásával aktív életet élhetünk, sportolhatunk; fürödhetünk is akár kineziológiai szalaggal a bőrünkön. A kinesio szalag alkalmazása közkedvelt a sportgyógyászatban, élsportolók előszeretettel használják versenyeik alatt is, ízületi vagy izom eredetű problémájuk, sérülésük kezelésére. 
Kineziológiai szalag sport és terápiás célokra. 5 cm széles és 5 m hosszú tekercsben kapható.


A feltüntetett árak kizárólag a webáruházban leadott rendelések esetén érvényesek!  

 

Részletek

97 % pamut és 3 % poliuretán hordozó szövet, kiváló tapadás, hullámalakban felvitt bőrbarát ragasztó réteg jellemzi.
3-5 napig a bőrön marad, légáteresztő, vízálló, gyorsan szárad.

MIRE JÓ A KINEZIOLÓGIAI TAPASZ?

A kinezilógiai szalagot különösen a krónikus fájdalom, izom- és ízületi rendellenességek mérséklésére lehet gyorsan és hatékonyan alkalmazni. A kineziológiai szalagot a bőrre felragasztva 3-5 napig is fennmarad, nem gátolja a mindennapi életet, sőt alkalmazásával aktív életet élhetünk, sportolhatunk; fürödhetünk is akár kineziológiai szalaggal a bőrünkön. A kineziológiai szalag alkalmazása közkedvelt a sportgyógyászatban, élsportolók előszeretettel használják versenyeik alatt is, ízületi vagy izom eredetű problémájuk, sérülésük kezelésére. 

Kineziológiai szalag főbb alkalmazási területei: izomhúzódás, húzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések ill. ízületi folyadék gyülemek oldása, fokozott izomtónus ill. izomgörcs enyhítése, fájdalomcsillapítás, ízületi gyulladás, rándulás, íngyulladás, nyirokkeringés stimulálása, mozgásszervi rehabilitáció, egyéb mozgásszervi panasz esetén, de alkalmazható menstruációs panaszok enyhítésére is.

A kineziológia szalag felhelyezése :
A kineziológiai szalagot a hordozófólia már a felhelyezéskor kis, 10%-os mértékben előre megnyújtja. A kineziológiai szalagot felhelyezésének módjától függően nyújtás nélkül, vagy különböző mértékben előnyújtva kell felragasztani. Mielőtt a kineziológiai szalagot felhelyezik, és a fóliát eltávolítják, a kineziológiai szalagcsíkot a megfelelő hosszúságúra vágják. Legtöbbször alkalmazott kineziológiai szalag formák: az I, Y és X alakúra vágott kineziológiai szalag darabok, de egyéb formákra is vágják néha a kinesio szalagot, amennyiben szükséges. A méretre vágott kineziológiai szalag végét lekerekítik. Így elkerülik a kineziológiai szalag nem feszülő sarkainak idő előtti leválását és a szalagvégek nem kívánatos feltekeredését. Ezáltal hosszabb ideig lehet viselni a kineziológiai szalagot. A bőrnek száraznak és zsírmentesnek kell lennie. A kis mértékben szőrös bőr nem akadályozza a kineziológiai szalagok felhelyezését és eltávolítását. Az erős szőrzetet azonban előzőleg el kell távolítani. A kineziológiai szalag hő függő tapadó tulajdonságának aktivizálása érdekében a felhelyezett kineziológiai szalagot tenyérrel többször meg kell dörzsölni. Számos esetben a felragasztás ideje alatt a test ragasztandó részének előnyújtásban kell lennie, nehogy a kineziológiai szalag túl feszített állapotba kerülhessen mozgás közben. Amennyiben a kineziológiai szalag túl feszített vagy túl laza állapotban vagy zsíros, nem tiszta felületre kerül felragasztásra úgy könnyebben leválik. A kineziológiai szalaggal lehet tusolni, mosakodni légáteresztő és többnyire könnyen száradó tulajdonságúak. Jobb minőségű, profi, prémium termékek helyes felhelyezési technikával történő felragasztása esetében még úszni is lehet a kineziológiai szalaggal a bőrünkön!

A kineziológiai szalag eltávolítása (kineziológiai szalag eltávolítása):
Viszonylag fájdalommentesen eltávolítható, ha a kineziológiai szalag nedves – pl. a zuhany alatt. Eközben a bőrt megfeszítjük és a kineziológiai szalagot a szőrzet növekedésének irányába lehúzzuk.

MI A KÜLÖNBSÉG A KINEZIOLÓGIAI SZALAG SZÍNEI KÖZÖTT? Azonos márkájú és típusú, de különböző színű kineziológiai szalagok anyagukban, tapadásukban és erősségükben megegyeznek. A kineziológiai szalagok színei közti különbségeknek csak a színterápiában van szerepe.

KÉK: nyugtató, pihentető; görcsoldás, ízületi és izomfájdalmak valamint gyulladás esetén nyújt segítséget.

PIROS: segít anyagcsere betegségek, keringési zavarok, alacsony vérnyomás esetén, valamint segít a hő termelő folyamatoknál.

TESTSZÍNŰ: semleges hatású.

FEKETE: fokozza a piros és a kék szín hatását.

Manapság azonban a leggyakoribb, hogy adott ember az ízlésének, a divatnak vagy sportoló esetében a sportruhájának megfelelő színű kineziológiai szalagot használ! A színek közti pontosabb különbségekért kérjük, forduljon a megfelelő szakemberhez!

VAN-E MELLÉKHATÁSA A KINEZIOlÓGIAI SZALAGNAK?

A kineziológiai szalag használatának a mai napig nincsenek ismert mellékhatásai. Mindazonáltal a következőket figyelembe kell venni kineziológiai szalag használata esetén:

• nyílt sebekre nem szabad felragasztani
• még meg nem gyógyult hegekre nem szabad felragasztani
• ismert akril-allergia esetén, mivel akril ragasztó réteggel rendelkezik a kineziológiai szalag, nem szabad használni 
• pikkelysömör esetén ne használja 
• terhesség első három hónapjában: kötőszöveti-zóna keresztcsont (genitális zóna) környékén ne használja 
• amennyiben a szívbetegek viszketési ingerrel, illetve csalánkiütéssel reagálnak a kineziológiaiszalagra, ne használják a szalagot 
• amennyiben a tapasz felrakás után 1 napon belül bőr irritációt, viszketést okozna, akkor ne használja a kineziológiai szalagot 
• amennyiben a tapasz alatt - felrakás után kb. 3-6 nappal – viszketést tapasztal, abban az esetben óvatosan távolítsa el és hagyja bőrét néhány napig regenerálódni, majd ismételten használhatja a kineziológiai szalagot, de cserélje sűrűbben
• a kineziológia szalagot gyermekek elől gondosan elzárva tárolja!
Kineziológiai szalag ragasztási technikák (kineziológiai szalag felhelyezési technikák, kineziológiai szalag ragasztási technikák):

1, Izom tapetechnika: Az izom tapetechnikát fokozott vagy csökkent nyugalmi feszültség (Hypertonus, Hypotonus) valamint az izomzat sérülése esetén alkalmazzák, mely során a kineziológiai szalag normalizálja a nyugalmi tónust, csökkenti a fájdalmat és növeli a teherbírást, ami gyorsítja a gyógyulást. Nyújtás nélkül kell felragasztani.

2, Szalag tapetechnika: A szalag tapetechnikát sérülések, az ínak és szalagok túlterhelése esetén alkalmazzák. E technikával a kinesio szalag tehermentesít, fájdalmat csökkent és növeli a teherbírást, ami gyorsítja a gyógyulást. Maximális szalagnyújtással kell felragasztani. Csak a kinesio szalagok végeit kell nyújtás nélkül felhelyezni, hogy tovább lehessen a kinesio szalagot viselni.

3, Korrigáló tapetechnika: A korrigáló tapetechnika felhelyezést különféle funkcionális korrekciók és fasciakorrekció esetén alkalmazzák. A funkcionális korrekciót a csont hibás helyzete pl. patella-korrekció esetén alkalmazzák, és javítja a hibás helyzetet. Maximális nyújtással kell a kineziológiai szalagokat felhelyezni. A fasciakorrekciókat elsősorban az izomfasciák letapadására használják és lazítja a fasciákat, ezáltal csökkenti a fájdalmat. Váltakozó húzótechnikával maximális előnyújtással kell a kinesio szalagokat felhelyezni.

4,Nyirok tapetechnika: A nyirok tapetechnikák felhelyezést a nyirokáramlás zavarai esetén alkalmazzák. Megemeli a bőrt. Ezáltal megnöveli a bőr és a bőr alatti szövetek közti teret, így a felgyülemlett szövetközti folyadék könnyebben a nyirokrendszerbe áramlik. Emellett a bőr a megemelése és a testmozgás kombinációjának következtében megnyúlik, ami szintén a nyirokképződést és a nyiroktranszportot fokozza. A kötőszövet ennek következtében meglazul, így a nyirokkapillárisok endothel sejtjei közötti finom rostok és a kötőszövetek rugalmas rostjai jobban tudnak mozogni. Ezáltal a nyirokkapillárisok „lengő csücskei” könnyebben kinyílnak, és a szövetközti folyadék gyorsabban beáramlik a nyirokerekbe. Egy további hatás a kinesio szalagok „vezető/irányt mutató” funkciója. A folyadéknak van egy olyan tulajdonsága, hogy bizonyos „vezérpályák” mentén mozog. A kinesio szalag gondoskodik a nyirok gyorsabb továbbításáról a felragasztott „vezérpályák” mentén a kívánt irányba. Ez a három működési elv alkotja az alapját a folyamatos nyirokürítésnek végig a kinesio szalag viselése idején. 


Tisztelt Vásárlónk!

Felhívjuk figyelmét, hogy az áruházunkban vásárolt termékek szakszerű használata érdekében, amennyiben van a termékhez mellékelt használati útmutató, azt figyelmesen olvassa el és a használat során maradéktalanul tartsa be az ott leírtakat!

Gyógyászati segédeszközök használatának kockázatairól kérdezze meg kezelőorvosát!

Higiéniai termékek (testtel és testnedvekkel közvetlenül érintkező termékek) cseréjére nincs lehetőség. Ilyen termékek pl. a talpbetétek, lepedők, vércukormérők, tesztcsíkok, végtagrögzítők, harisnyák, szoba wc-k, gyógyászati eszközök, fehérneműk stb.

Kérjük, ezt a szempontot mindenképpen vegye figyelembe a termékek kiválasztásánál és a megrendeléssel kapcsolatos döntés meghozatalánál! Ezek a kizárások korlátozzák a vásárlástól történő elállás vásárlót megillető jogát!

Adatok
Cikkszám
EG044
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!