Az egészségről

Használjon ékpárnát az egészséges ülés érdekében!

2019.06.21 08:55

A modern életmód sok olyan csapdát tartogat, amibe belesétálva felelőtlenül rövidítjük meg az életünket. A dohányzás vagy az alkohol, az egészségtelen táplálkozás mellett az egyik legártalmasabb dolog nem más, mint a mozgásszegény életmód. A rengeteg ülés cseppet sem természetes, hiszen megpróbáltatásoknak teszi ki a gerincet. Már az iskolai évektől kezdve sokat töltünk üléssel, ami a legtöbb embernél felnőttként sem változik. 

A modern életmód sok olyan csapdát tartogat, amibe belesétálva felelőtlenül rövidítjük meg az életünket. A dohányzás vagy az alkohol, az egészségtelen táplálkozás mellett az egyik legártalmasabb dolog nem más, mint a mozgásszegény életmód. A rengeteg ülés cseppet sem természetes, hiszen megpróbáltatásoknak teszi ki a gerincet. Már az iskolai évektől kezdve sokat töltünk üléssel, ami a legtöbb embernél felnőttként sem változik. Az iskolapadból átülnek egy irodai székbe, autóval közlekednek, az életük nagy részét ülve töltik.

Az ülés káros hatásainak egyik kiváltó oka a rossz testtartás, aminek következtében a gerinc fiziológiás görbületeinek addigi egyensúlya rossz irányba tolódik. Negatív izomtónus eloszlás alakul ki, a hátban található mély izmok gyengülnek, a nyaki izmok görcsössé válnak. Rossz testtartás válik szokássá. A helyes az lenne, ha egyenes háttal ülnénk az íróasztalnál, de ezt tartani órákon át fárasztó dolog. Az ülőmunkát végzők gyakran tapasztalnak hát, nyak, illetve fejfájást, kialakulhat porckorongsérv, mozgásszervi betegségek is.

A megoldás az, ha segítünk a gerincnek a természetes, egészséges tartásában megmaradni. Az olyan gyógyászati segédeszközök, mint amilyen az ékpárna, nagyszerűen alkalmasak arra, hogy ezt a feladatot ellássák.

Az ékpárnát úgy tervezték, hogy biztosítsa azt az aktív ülést, amivel a gerincet kevésbé terheli meg az egy helyben tartózkodás órák hosszán át. Az ékpárna megtámasztja a derekat, ezzel elősegíti, hogy a medence olyan helyzetbe kerüljön, mintha az ember állna, ezzel pedig leveszi a terhelést a gerincről.

Forduljon bizalommal gyógyászati segédeszközöket és egészségmegőrző eszközöket forgalmazó webáruházunkhoz és vásárolja meg ezt a kicsi, de annál hatékonyabb kiegészítőt, az ékpárnát! Az ékpárna segítségével sokat javíthat egészségi állapotán és ami a legfontosabb, még többet tehet az ülés káros hatásainak megelőzéséért! Amennyiben kérdése van az ékpárnáról, termékeinkről, lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén és mi szívesen válaszolunk, illetve adunk tanácsot!