Az egészségről

Gyorsabb regenerálódás a kismamáknak haskötővel

2019.10.09 14:38

A terhesség, a gyermekáldás csodás dolog, de egyben hatalmas változásokat is generál a kismama szervezetében, meg is terheli azt a terhesség hónapjai alatt. A legnagyobb terhelés a hasat éri, hiszen egy új élet növekszik benne, a szervezet pedig alkalmazkodik ehhez.

A terhesség, a gyermekáldás csodás dolog, de egyben hatalmas változásokat is generál a kismama szervezetében, meg is terheli azt a terhesség hónapjai alatt. A legnagyobb terhelés a hasat éri, hiszen egy új élet növekszik benne, a szervezet pedig alkalmazkodik ehhez. A bőr kitágul, a hasizmok megnyúlnak. Ha a terhelés a szokásosnál nagyobb, például ikerterhesség, nagyobb súlyú baba vagy nem az első terhesség okán, a hasizmok szét is válhatnak. Ennek megelőzésére elterjedt tanács a haskötő használata.

A haskötő a szülés utolsó hónapjaiban, de még inkább a szülést követően, orvosok által is ajánlott gyógyászati segédeszköz, aminek korai változatait már évszázadokkal korábban is alkalmazták a nők. Egyaránt érdemes viselni a természetes módon és császármetszéssel szült nők számára is a gyógyulás időszakában. A haskötő rugalmas spandex és poliészter, valamint nylon keverékéből álló anyagból készül általában. Légáteresztő és rugalmas, ennek köszönhetően nem kényelmetlen a viselése. Az állítható kialakításnak köszönhetően aszerint lehet fokozatosan szűkíteni, hogy a kismama hasa válik egyre kisebbé, a belső szervek fokozatosan visszarendeződnek a helyükre.

A haskötő használatát nem kell túlgondolni, éjszakára például nem kötelező a viselete, hiszen ilyenkor egyébként is nyugalmi állapotban vannak az izmok, gyógyulnak, regenerálódnak. Nappal viszont segít tartást adni, óv a megterheléstől, helyén tartja a kilazult hasfalat, a műtéti sebet nem hagyja szétnyílni. Ennek a gyógyászati segédeszköznek a rendszeres használatával a kismama azt tapasztalja, hogy a hasa gyorsabban húzódik vissza, hamarabb lesz ismét a megszokott méretű és ennek köszönhetően idejében el lehet kezdeni a regeneráló tornát, edzést.

A haskötő használata az első néhány hétben segíti a kismamát a gyermek hatékonyabb ellátásában, csökkenti a fájdalmat, komfortosabbá teszi a mozgást és még önbizalmat is ad. A ruha alatt hordott haskötő szépen lenyomja a hasat és esztétikus hatást nyújt.

Amennyiben minőségi gyógyászati segédeszközök iránt érdeklődik, keressen fel minket bizalommal és tájékozódjon termékeinkről honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!