A lábról

Fájdalmas előláb

2017.05.29 10:59

A keresztboltozat megsüllyedése a fő ok, a 2., 3. Metatarsus fejecsek a boltozat tetejéről az alapra süllyednek. A homorulat képezi az előláb felfekvési pontját. Emiatt itt túlnyomás keletkezik. A láb 3 helyett 2 ponton támaszkodik, emiatt instabillá válik. Hallux valgus orvosi műszó, azt jelöli, hogy az I. lábközépcsont eltávolodik a lábtól, tehát valgus helyzetbe kerül . Mivel az I. ujj,...

A keresztboltozat megsüllyedése a fő ok, a 2., 3. Metatarsus fejecsek a boltozat tetejéről az alapra süllyednek. A homorulat képezi az előláb felfekvési pontját. Emiatt itt túlnyomás keletkezik. A láb 3 helyett 2 ponton támaszkodik, emiatt instabillá válik.

Hallux valgus orvosi műszó, azt jelöli, hogy az I. lábközépcsont eltávolodik a lábtól, tehát valgus helyzetbe kerül . Mivel az I. ujj, azaz az öregujj le van pányvázva erős ina által, az öregujj kényszerűen befelé fordul (az öregujj ezzel varus helyzetben van). A két csont V alakú csúcsot képez. Ugyanitt a bőr alatt fájdalmas kis izületi tasak is található.

  • Kezelés
    A talpbetét elrendezés alapelvei (számítógépes talpvizsgálat után)