Az egészségről

A kerekesszékek napjainkban

2019.04.04 08:49

A kerekesszékek hatalmas segítséget nyújtanak azoknak az embereknek, akik valamilyen betegség miatt járóképtelenek vagy korukból kifolyólag önállóan csak nagyon rövid táv megtételére képesek. A kerekesszékek kezdetben nehezen kezelhető eszközök voltak, azonban manapság szerencsére ez változott, ennek köszönhetően a székben ülőknek nem feltétlenül van szükségük külső segítségre ahhoz, hogy helyet változtathassanak. Többféle típusú, kialakítású, funkciójú kerekesszék érhető el, és a kínálat folyamatosan bővül: a szakemberek egyre kényelmesebb, egyszerűbben kezelhető eszközöket tudnak ajánlani.

A kerekesszékek hatalmas segítséget nyújtanak azoknak az embereknek, akik valamilyen betegség miatt járóképtelenek vagy korukból kifolyólag önállóan csak nagyon rövid táv megtételére képesek. A kerekesszékek kezdetben nehezen kezelhető eszközök voltak, azonban manapság szerencsére ez változott, ennek köszönhetően a székben ülőknek nem feltétlenül van szükségük külső segítségre ahhoz, hogy helyet változtathassanak. Többféle típusú, kialakítású, funkciójú kerekesszék érhető el, és a kínálat folyamatosan bővül: a szakemberek egyre kényelmesebb, egyszerűbben kezelhető eszközöket tudnak ajánlani.

Az egyik legelterjedtebb kerekesszék típus egyértelműen az úgynevezett standard fajta. Ezek a típusok legtöbbször geriátriai és intézeti ellátáshoz alkalmasak, vagy alacsonyabb aktivitású emberek használják szobai és korlátozottan utcai használatra. Léteznek többfunkciós kerekesszékek is, amik nem csupán a közlekedés megkönnyítésében nyújtanak segítséget, hanem a fürdésben is. Ezekkel a típusokkal sokkal egyszerűbbé válik ez a hétköznapi teendő. Amíg nem léteztek ezek a kerekesszékek, komoly felfordulást okozott előkészülni a tisztálkodáshoz.

A manapság kapható termékek legnagyobb előnye, hogy minden járásképtelen ember valóban az igényeihez igazíthatja az eszközök beszerzését. Léteznek nagy teherbírású eszközök, amik értelemszerűen azoknak a személyeknek ideálisak, akik nagyobb testsúllyal, termettel rendelkeznek. Korábban komoly intézkedések árán lehetett csak biztosítani ezeknek az embereknek a kerekesszékeket, manapság szerencsére ez már nem jelent kihívást. Az érintettek közül mindenki megtalálja az igényeinek, alkatának megfelelő segédeszközt, tehát nem kell kompromisszumot kötni egy olyan termékkel, ami valójában nem felel meg az adott helyzetnek.

Webáruházunkban minőségi, korszerű kerekesszékek közül válogathat. Nálunk biztosan megtalálja az igényeknek megfelelő eszközt! Ha a rendelés leadása előtt kérdései lennének a kerekesszékekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!